lauantai 16. helmikuuta 2013

SOKERiTON pulla

Helmikuussa aloitin sokerittoman linjan eli kaikki ruuat, jotka sisältävät sokeria, ovat pannassa. Käytän kyllä luonnollisia makeuttajia kuten hunajaa ja siirappia, mutta kohtuudella ja tarpeen tullen.
Jostakin putkahti papan leipoman sokerittoman pullan maku, ja se muistikuva kutkutti makunystyröitäni niin paljon, että oli pakko kokeilla omien käsien taitoja.

Tein tavallisen pullataikinan ("puolen hiivan taikina"), mutta jätin sokerin vain pois. Enkä käyttänyt mitään luonnollista tai keinotekoista makeuttajaa. Kolme pientä pullapitkoa sain aikaiseksi.

Maku oli sen verran miellyttävä, varsinkin raakamaidon kera, että kuka ihme kaipaa pullaansa sokeria? :)

Seuraavana päivänä teimme pullaviipaleista köyhiä ritareita, joita söimme agavesiirapin ja makeuttamattoman hedelmäsoseen kera. NAM.

Ei kommentteja: