keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

ANANASkiisseli

Toimii hyvänä välipalana. Tyttären ja äidin suosikki.

Tarvitset:

iso luomuananas
2-3dl vettä
1-2rkl luomuperunajauhoja

HUOM! Kiisselin paksuus riippuu perunajauhojen määrästä!

Käytän nykyään vain tuoretta ananasta. Välillä luomuna ja välillä ei-luomuna.
Ensin kuoritaan ja paloitellaan ananas.

Sitten ananas soseutetaan esim. tehosekoittimen avulla.
Jos sosetta tulee runsaasti (kuten tällä kertaa 6dl), en lisää vettä.

Sillä aikaa kun sose odottaa kattilassa kiehahtumista, sekoitan 1dl veteen 2rkl:sta luomuperunajauhoa.
Joskus laitan vesi-jauho -seoksen liian aikaisin kattilaan soseen joukkoon, mutta silloin täytyy vain sekoitella niin kauan, kunnes sose alkaa paksuuntua. Sitten hella kiinni ja kiisseli pois liedeltä jäähtymään.

Valmis kiisseli on hyvää sekä hieman lämpimänä että kylmänä kerman/ äijä-jogurtin ja vaniljamausteen kera.

Ei kommentteja: