torstai 12. toukokuuta 2011

Maailman 2. parhaat lätyt *NAM*

Tarvitset

2kpl kananmunia
n. 0,5dl kermaa
muutama dl luomusplettijauhoja
ripaus luomumerisuolaa
Paistamiseen tarvitset ehdottomasti VOiTA ja VALURAUTAPANNUN.

Sekoita ainekset hyvin keskenään. Taikinan tulee olla mieluummin hieman löysää kuin liian paksua.

Kuumenna valurautapannu tarpeeksi kuumaksi, rasvaa voilla. Kaada hieman lättytaikinaa pannulle ja pyörittele pannua niin, että taikina leviää. Lätyn ei tarvitse peittää koko pannua, ja kannattaa tehdä ohkaisia lättyjä.

Kun lätty alkaa reunoista ruskistua, on aika vaihtaa puolta.

Lisää aina pieni voinokare pannulle ennen seuraavan lätyn paistamista.

Lisukkeiksi sopivat esim. luomuvaahterasiirappi, kermis, luomuhillo, marjat, voi, suola.