perjantai 5. marraskuuta 2010

Porkkanalaatikko [NaM]

Perinteinen porkkanalaatikko karpimmin

Löysin ohjeen täältä viime vuonna, ja totesin sen hyväksi. Jätin kuitenkin makeutusaineen pois, koska vältän sellaisten käyttöä ja porkkanahan on itsessään jo maukas!

500g porkkanasosetta
1 1/2 dl kermaa tai kermamaitoa
2 munaa
1/2 tl suolaa (tai oman maun mukaan)
1/2 tl jauhettua muskottipähkinää (tai oman maun mukaan)

-Kuori ja pieni porkkanat kattilaan.
-Keitä, kunnes porkkanat ovat pehmeitä.
-Kaada vesi pois ja soseuta porkkanat.
-Sekoita porkkanasoseeseen muut ainekset.
-Kaada sose kahteen 0,5 l foliovuokaan.
-Vuole päälle voinokareita.
-Paista 175 asteisessa uunissa n. 45-60 min.

Käytin itse 2kg porkkanoita ja sain 2 x 0,85 l foliovuokia valmista porkkanalaatikkoa.

Ei kommentteja: