tiistai 15. kesäkuuta 2010

PiZZA tattaripohjalla

Kun teemme pizzoja, pakastamme suurimman osan. Puolitan pizzat, pussitan ne ja heitän pakkaseen. Kun nälkä yllättää, pizzojen lämmittämisessä ei mene kovin kauaa esim. uunissa grillivastuksilla.
Tämä on oma kokeilu, joka toimii. Tästä saa noin 8 pizzaa.

5-7dl luomutattarijauhoja
0,5-1,5dl luomu-extra-neitsyt-oliiviöljyä
3dl vettä
merisuolaa (jonka itse aina unohdan)

1. Sekoita kulhossa 5dl tattarijauhoja, 0,5dl oliiviöljyä ja vesi.
2. Lisää tarpeen mukaan jauhoja ja öljyä.
3. Kauli pizzapohjat leivinpaperin päälle ohuiksi lätyiksi. Käytä jauhoja tarpeen mukaan, ettei taikina tartu kaulimeen kiinni.

4. Levitä tomaattisoseseos. (itse käytän Heinzin tuubi-tomaattipyrettä, johon sekoitan hieman oliiviöljyä ja luomupizzamaustetta)
5. Levitä (parmesan)juustoraaste, ja täytteet: maustettu ja paistettu luomujauheliha, kebab, tonnikala, katkaravut, paprika, tomaattisiivut, purjosipuli, vuohenjuusto, ananas... ja lopuksi vielä vähän juustoraastetta päälle.
6. Paista 250 asteessa. Jos pakastat pizzat, älä paista liian kypsäksi ettei sitten uudelleen lämmitettäessä tummu liikaa! :)

Ei kommentteja: