maanantai 7. kesäkuuta 2010

Luomuinen "juustokakku"

Koska en halunnut tehdä perinteistä täytekakkua synttäreille, päätin kokeilla "juustokakkua" luomuversiona. Olin ihan yllättynyt kuinka hyvin onnistuin!

Pohja:
75g sulatettua voita
200g Pirkan luomu-spelttikeksejä

Päälle:
2,5dl kerma
n. 50g maustamatonta tuorejuustoa
1 muussattu banaani
reilusti aitoa vaniljajauhetta

1. Vuoraa leivinpaperilla kakkuvuoka, josta saa pohjan irti. Vuorasin sekä pohjan että seinät. Ei mikään helppo homma, mutta onnistuin. >:)
2. Murskaa keksit muruiksi esim. ison Minigrip -pussin sisällä. Kaada murut kulhoon ja sekoita sulanut voi joukkoon. Tasoittele pohja kakkuvuoan pohjalle.
3. Sekoita kerma kermavaahdoksi, sekoita joukkoon soseutettu banaani ja vaniljajauhe sekä tuorejuusto. Levitä kakun pohjan päälle.
4. Anna kakun olla jääkaapissa n. 4h ennen tarjoilua.

Ei kommentteja: