lauantai 1. toukokuuta 2010

Vappu-juustoja

Saint Marcellin affiné Royannais 80 g
Keraamisessa astiassa oleva pyöreä juusto, jonka sopii nautittavaksi kaikissa kypsyysasteissaan. Tuoreena miedohko ja kovempi, kypsänä juoksevaa ja vahvaa, lehmänmaitojuusto. Juusto tulee Lyonin seudulta. Tilattava juusto on kypsä, sopii nautittavaksi lusikalla.

Brie de Meaux
Lehmän raakamaidosta valmistettu Brie de Meaux on valkohomejuusto, jonka kuorta peittää untuvainen luonnonhomepinta. Rasvapitoisuus on 45 %.:sta. Kaarle Suuri piti juustoa erittäin suuressa arvossa, se tuli maailmankuuluksi vasta v. 1814 Wienin kongressissa, jossa oli koolla valtionpäämiehiä 30 Euroopan maasta. Siellä heräsi keskustelu, minkä maan juusto oli paras ja Talleyrand ehdotti, että osanottajamaiden juustojen kesken järjestetään kilpailu. Brie de Meaux voitti ja se nimitettiin "juustojen kuninkaaksi". Juustoa valmistettiin alunperin Meaux'n seudulla, mutta valmistusalue on laajentunut siitä itäänpäin.

Viinisuositus; kokeile Bourgognen punaista ja Loiren valkoviiniä

Ei kommentteja: