perjantai 2. huhtikuuta 2010

Miksi emme käytä FLUORiA?

Tässä artikkeli fluorista, jonka löysin netistä:

Fluori ja muut juomavedessä ja ruoka-aineissa olevat myrkyt

Meille on opetettu, että fluorin lisääminen juomaveteemme on tarpeellista mm. hampaiden luuston tähden. Pienille lapsille syötetään fluoritabletteja samaisesta syystä. Useita muitakin kemikaaleja lisätään ruokaamme ja juomaveteemme, samoin kuin virvoitusjuomiin. Nykyään on vaikea löytää yhtäkään tuotetta tavallisen kaupan hyllyltä, jota ei olisi käsitelty jollain tavoin meille 'sopivammaksi'. 

Tiesitkö sinä, että fluorin vaikutus 'keksittiin' oikeastaan natsien keskitysleireillä, jossa sitä alettiin lisätä vesivarastoihin vangittujen mielialan murtamiseksi ja flegmaattisuuden aikaansaamiseksi. Yksi fluorin vaikutuksista on juuri tahdottomuus ja välinpitämättömyys ja kyvyttömyys havannoida ja kiinnostua asioista.

* Ainoa turvallinen tapa on juoda vettä nykypäivänä on tislattu vesi. Itse juon pääasiallisesti vain sitä, vaikka sen valmistamiseen menee kahvikeittimen näköisellä koneella 5 tuntia/3 litraa. Tislatun veden hapetan sen jälkeen otsonaattorilla, joka lisää veteen happea joka paitsi antaa veteen hyvän maun, myös desinfioi sen ylimääräisistä bekteereista. Jos olet kiinnostunut hankkimaan itsellesi turvallista vettä tekevän keittimen, kerron mielelläni mistä sen saa. Muista, että vedensuodattimet eivät poista fluoria, ainoastaan osan bakteereista.

Ja Wikipediassa samaisesta aiheesta, otsikkona Ihmisen terveys:

Fluoridi-ioneina fluori on ihmiselle pieninä määrinä hyödyllistä, sillä se vahvistaa hammaskiillettä ja auttaa sen muodostumista. Tällöin fluori-ionit korvaavat kiilteessä hydroksidi-ioneita. Hammastahnoihin usein lisätäänkin natriumfluoridia (NaF). Joissakin maissa myös juomaveteen lisätään fluoria kansan hammasterveyden edistämiseksi. Suuret annokset (> 5 mg/painokilo) voivat kuitenkin olla hengenvaarallisia ja vaativat välitöntä hoitoa. Kuopiossa lisättiin vesijohtoveteen fluoridia vuoteen 1992 saakka enimmillään 1,2 mg/l. EU:n talousvedelle asettama laatuvaatimuksen raja-arvo on 1,5 mg/l.

Suomalaiset vesilaitokset eivät lisää talousveteen fluoria. Esimerkiksi Helsingin talousveden luontainen fluoripitoisuus juomavedessä on n. 0,1 mg/l. Näin pienillä pitoisuuksilla ei juomavedellä ole positiivisia terveysvaikutuksia eli se ei ehkäise kariesta. Suomessa korkea juomaveden fluoripitoisuus on alueellinen maaperän laadusta johtuva ongelma ja korkeita fluoripitoisuuksia saattaa esiintyä pohjavesissä, ei pintavesissä.

Paikoin Suomessa on maaperässä niin paljon fluoria, että varsinkin imeväisten vedestä suositellaan osa korvattavaksi pullovedellä. Tosin hyvin suuri määrä pullovesistäkin on fluorattu.

Katso lisää fluorista myös täältä.

Ei kommentteja: