perjantai 16. huhtikuuta 2010

PiZZApiirakka omilla täytteillä

Eipä tullut turhaan ostettua tuota piirakkavuokaa! Sillähän pystyy kätevästi tekemään "karppipizzaa"! Alkuperäinen ohje on Sikke Sumarin, josta voi loihtia omanlaisensa - helposti! :)

1. Peitä voilla voideltu piirakkavuoka juustoraasteella. Käytä vaikka useampaa juustoa.
2. Laita juustoraasteen päälle 5-7 murskattua valkosipulinkynttä, reilusti kukkakaalin nuppuja, pienitty sipuli ja mustapippuria.
3. Sekoitin 8 kananmunaa ja n. 0,5dl kermaa, mutta ehkä 6 kananmunaa ja 3,5dl kermaa voisi olla sopivampi määrä. Kaadoin munakermaseoksen piirakkavuokaan ja tuli aika piri pintaan. :/
4. Laita vielä munakermaseoksen päälle pienittyjä tomaattipaloja ja mustapippuria.
5. Paista uunissa 180 asteessa n. 30 min.

ViNKKEJÄ:
- Itse lisään yleensä vasta lautasella suolan, mutta voit halutessasi lisätä suolaa esim. munakermaseokseen.
- Täytteitä saa ja pitää laittaa reilusti. Itse laitoin aivan liian vähän.
- Ripottele vielä munakerman päälle juustoraastetta ennen piirakan uuninlaittoa.
- Kokeile myös lihatäytteellä esim. katkaravut, kanasuikaleet.
- Maistuu myös kylmänä!

Kuten kuvasta näkyy, köyhät olivat ainekset tässä pizzapiirakassa.

Toisella kerralla piirakka onnistui paremmin kuin kuvat. >:/

Täytteinä: reilusti LUOMUvalkosipulinkynsiä, -parsakaalta, -tomaatteja, -sipuli, osittain luomujuustoja ja -pinaattia.

Kun olin kaatanut kerma-kananmunaseoksen
(tällä kertaa käytin 6 kananmunaa ja 4dl kermaa)
täytteiden päälle, painelin kauhalla täytteitä upoksiin.

Lopuksi vielä luomutomaattiviipaleita, juustoraastetta ja luomumerisuolaa sekä mustapippuria päälle.

Uunissa noin 30 minsaa 180 asteessa.

Vielä lähikuvaa pizzapiirakasta.

Ei kommentteja: