tiistai 2. joulukuuta 2008

Joulutorttutaikina

Itsetehty on aina parempi vaihtoehto kuin kaupasta ostettu. Tällaisia torttuja itsetehdyllä luumusoseella uskaltaa karppaajakin yhen kaksi jouluna napata suukkuunsa. :)

Oliskohan tässä noin 1kg taikina...
250 g maitorahkaa
25o g voita
1/4 tl suolaa
3/4 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja

1. Sekoita rahka ja huoneenlämmössä pehmennyt voi. Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään ja lisää jauhot kerralla. Hiero seos nopeasti sormin nyppien tai kauhalla taikinaksi. Älä vaivaa liikaa, muutoin taikina sitkistyy eikä tortuista tule rapeita.

2. Peitä taikina muovilla ja anna sen jähmettyä viileässä. Taikina säilyy muutaman päivän jääkaapissa.

3. Taputtele taikina jauhotetulla pöydällä tasaiseksi levyksi ja kaaviloi ohueksi. Taita taikina kolmin kerroin. Kaaviloi uudelleen n. 1/2 cm paksuksi levyksi.

4. Sivele tortut ennen paistamista kananmunamaidolla, jolloin ne saavat kauniin rusketuksen. Paista uunissa 225 - 250 asteessa.

Ei kommentteja: