lauantai 18. lokakuuta 2008

Juustopatonki

4 dl kädenlämpöistä vettä
1 pala hiivaa
2 tl suolaa
3/4 dl oliiviöljyä
8-9 dl vehnäjauhoja
juustoraastetta oman maun mukaan
Juustoraasteena Oltermannia. Lisäksi käytin myös aurajuustoa. 1. Murenna ja liota hiiva lämpimään veteen. 2. Lisää suola, öljy ja vehnäjauhot (jauhojen määrä voi olla enemmän/ vähemmän) 3. Alusta taikina ja anna sen kohota. 4. Kauli taikinasta ohuita levyjä ja ripottele päälle juustoraaste. 5. Kääri levyt rullalle. 6. Voitele patongit (kananmunakerma/ -maitoseoksella) ja ripottele päälle vielä juustoa. Halutessasi voit myös tehdä poikkiviiltoja patonkeihin.
7. Paista 220 asteessa noin 10-15 min, kunnes patongit ovat kauniin kullanruskeita.

2 kommenttia:

Teija kirjoitti...

hei kiitos reseptistä! tää näyttää sen verran yksinkertaiselta että taidanpa kokeilla...

Leonie kirjoitti...

Yep. Paljon vain juustoa, niin on todella namia! Sopii myös pakastaa ja herkutella myöhemminkin. :)