perjantai 27. kesäkuuta 2008

Näin valmistuu jäätelö

Kermainen vaniljajäätelö
6dl kuohukermaa
1 vaniljatanko
4 isoa munankeltuaista
30g intiaanisokeria
(ohjeessa 115g hienoa sokeria)
Kermaa ja vaniljatanko.
Vaniljatanko on halkaistu ja siemenet kaavittu kerman joukkoon.
Odottaa kiehauttamista.
Kiehautettu. Odottaa jäähtymistä (n. 30min). Pinnalle muodostuu helposti kuorta, joten sekoittele välillä. Munankeltuaiset ja intiaanisokerin vatkaus. Kun kerma on jäähtynyt, vaniljatanko otetaan pois kermasta ja lisätään hitaasti munaseokseen koko ajan hämmentäen. Sen jälkeen haudutetaan 10-15min jatkuvasti sekoittaen, kunnes seos sakenee niin, että se tarttuu lusikan selkäpuolelle. Älä päästä seosta kiehahtamaan, jottei se juoksetu. Kun jäähdytät seosta, sekoittele välillä ettei pinnalle muodostu kuorta. Kun seos on jäähtynyt ainakin 1h verran, laitetaan se jäätelökoneeseen.
Noin puolituntia ja jäätelö on valmista!
ohje: *JÄÄTELÖ* täydellinen nautinto
(Susanna Tee)

Ei kommentteja: