tiistai 15. huhtikuuta 2008

OMPPUrahkapiirakka

2 dl rahkaa
2 dl kermaa
2 kananmunaa
8 kpl keskikokoista omppua
reilusti kanelia

1. Sekoita rahka, kerma, kananmunat ja kaneli keskenään. Kaada taikina voilla voideltuun uunivuokaan.

2. Kuori omenat, kuutioi ne ja lisää taikinan joukkoon. (Voit myös laittaa ensin omenakuutiot voideltuun uunivuokaan ja sen jälkeen lisätä taikina.)

3. Paina lusikan avulla omenat tasaiseksi, ja peitä ne taikinalla. Ripottele vielä kanelia omppuviipaleiden päälle. Paista uunissa 175 asteessa noin 1h.

Tein aluksi omppupiirakan niin, että viipaloin omenat. Koska se oli niin työlästä ja aikaa vievää puuhaa, aloin kuutioimaan omenat.

Mielestäni piirakka on parempaa kylmänä kuin lämpimänä, mutta se on makuasia.

Piirakan seuralaiseksi sopii hyvin loraus kermaa, ja luomusiirappi.

Ei kommentteja: